Waarom is het belangrijk dat je autolampen goed werken?

Goed werkende lichten zorgen voor goed zicht en een snelle reactietijd. Om te voorkomen dat je lampen kapot gaan, raden we aan om deze een keer per maand te controleren. Wij hebben drie belangrijke punten van werkende autolampen uitgelicht.

Safety first

Werkende verlichting is niet alleen belangrijk voor je eigen zicht, maar ook voor de zichtbaarheid voor anderen. Als de richtingaanwijzer kapot is, kun je bijvoorbeeld geen richting aangeven waardoor de kans op ongelukken vergroot.

Voorkom hoge boetes

Wist je dat je voor niet-werkende verlichting een boete kunt krijgen? Deze kan oplopen tot wel € 140,-. Wanneer de politie je aan de kant van de weg zet, krijg je de kans om de lamp direct te vervangen. Reservelampen in de auto zijn dus een must.

Afkeurpunt voor apk

Een kapotte autolamp is een afkeurpunt voor de apk. Vind je het lastig om het lampje zelf te vervangen? Onze monteurs doen het graag voor je. Een afspraak maken is niet nodig.

Verschillende soorten autolampen

Een auto heeft maar liefst negen autolampen:

  • Groot licht
  • Dimlichten
  • Remlichten
  • Stadslichten
  • Achterlichten
  • Achteruitrijdlichten
  • Kentekenplaatverlichting
  • Mistlichten
  • Richtingaanwijzers

Kosten autolamp vervangen

De prijs van een autolamp verschilt per soort. Je hebt echter al een lampje vanaf € 2,60 inclusief btw.

Zelf een lamp vervangen

Je kunt er ook voor kiezen om zelf de autolamp te vervangen. We leggen je in drie stappen uit, hoe je dit kunt doen.

 

Stap 1: waar zit het lampje en welke autolamp heb je nodig?

Voordat je zelf aan de slag gaat met het vervangen van een lampje, is het belangrijk om te weten waar het lampje precies zit. Dit vind je in het instructieboekje. Ook staat hier de maat van de lamp.

 

Stap 2: het vervangen van de autolamp

Wissel het lampje van de auto alleen wanneer de auto een poosje stil heeft gestaan. Lichten worden namelijk gloeiend heet wanneer ze branden. Daarnaast is het goed om te weten dat een koplamp maar op een manier gemonteerd kan worden. Ook hierbij geldt: kijk goed in het instructieboekje.

 

Stap 3: check, check, dubbelcheck

Controleer altijd of het lampje op de juiste manier gemonteerd is en goed werkt. Een autolamp die niet goed geplaatst is, kan andere weggebruikers verblinden. Werkt de verlichting na het vervangen niet? Zet de verlichting uit en doe de auto op slot. Open de auto daarna opnieuw en zet de verlichting weer aan. Het kan voorkomen dat de auto zichzelf moest resetten voordat het lampje werkt.

 

Niet gelukt? Wij helpen je graag

Werkt de autolamp niet, heb je hem verkeerd gemonteerd of laat je het liever uitvoeren door een specialist? De monteurs van Auto Christiaan helpen je graag. Binnen een mum van tijd rijd je weer met nieuwe verlichting.

Autolamp vervangen in Blokzijl en omstreken

Iedereen die woonachtig is in Blokzijl, Emmeloord, Meppel of Vollenhove kan bij Auto Christiaan een autolamp laten vervangen. Woon jij in een van de onderstaande dorpen of steden? Ook dan heten we je van harte welkom. Kom zonder afspraak langs om de autolamp te laten vervangen.

Veelgestelde vragen

Welke autolamp heeft mijn auto?

Koplampen hebben standaardmaten zoals H1, H4 en H7. In het instructieboekje van de auto staat aangegeven welke koplamp de auto heeft.

 

Wanneer kun je een autolamp niet zelf vervangen?

In moderne auto’s komt het vaak voor dat je eerst een aantal onderdelen moet demonteren, voordat de lamp vervangen kan worden. Aanbevolen wordt om in dit geval de autolamp te laten vervangen door een monteur. Ook wanneer je Xenon-lampen of ledverlichting hebt, raden wij aan om deze te laten vervangen door een professional.

 

Wat kost een autolamp vervangen?

Een autolamp laten vervangen bij Auto Christiaan is gratis. Je betaalt alleen voor de lamp zelf. Deze prijs verschilt per soort lamp, maar je hebt al een autolamp vanaf €2,60.

s

Neem vrijblijvend contact op

Wil je meer informatie over het vervangen van je autolamp? Stuur een e-mail naar info@autochristiaan.nl. Liever telefonisch contact? Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:00 – 18:00 uur telefonisch bereikbaar op 0527 29 13 22. Op zaterdag zijn wij open van 09:00 tot 16:00 uur.

0527 29 13 22

Neem vrijblijvend contact op!

Jan de Jonge Chef werkplaats