Plan een bandenwissel in en profiteer van de voordelen:

 • checkbox Kortere remweg
 • checkbox Minder slijtage van het bandenoppervlak
 • checkbox Lager brandstofverbruik

Heb je geen tijd om te wachten? Er staat gratis vervangend vervoer gereed. Zodra de auto gewassen voor je klaar staat, nemen we contact met je op. Voor klanten uit de regio (Vollenhove, Sint Jansklooster, Marknesse en Steenwijk) bieden wij een haal- en brengervice.

Waarom banden verwisselen?

Ga veilig op weg: wissel je banden op tijd. Hierdoor bespaar je niet alleen brandstofkosten, maar wordt de kans op slijtage, uitdroging en beschadigingen ook kleiner. Bij temperaturen boven de 7°C hebben winterbanden bijvoorbeeld een minder goede wegligging én is de remweg een stuk langer dan bij zomerbanden. Aan de hand van onderstaand ezelsbruggetje is het makkelijk te onthouden wanneer de bandenwissel plaatsvindt.

Van zomerbanden naar winterbanden

• Temperaturen onder de 7 graden
• Aanbevolen bandenwissel: oktober of november

Van winterbanden naar zomerbanden

• Temperaturen boven de 7 graden
• Aanbevolen bandenwissel: maart of april

Het balanceren van de band

Na het verwisselen van de zomer- of winterbanden brengen de monteurs de banden opnieuw in balans. Dit houdt in dat het gewicht gelijkmatig over de banden wordt verdeeld. Hierdoor wordt een onstabiele wegligging en trillingen van het stuur of de stoelen voorkomen.

Kosten bandenwissel en wielenwissel

Voor een wielenwissel en het balanceren van de banden betaal je slechts € 36,30 inclusief btw. Voor een bandenwissel en het balanceren vragen we € 60,50 inclusief btw. Ook kun je gratis gebruik maken van het bandenhotel.

Ieder seizoen de juiste autoband

Het is van groot belang om ieder seizoen een afspraak in te plannen voor het wisselen van de autobanden. Het profiel van een zomerband is immers anders dan het profiel van een winterband, waardoor een zomerband minder grip heeft bij een nat wegdek.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn door de hardheid van het rubber en de profieldiepte, geschikt bij temperaturen boven de zeven graden. De remweg van zomerbanden bij vijftien graden en een snelheid van 50 km/u is 20% korter dan bij winterbanden.

De voordelen van zomerbanden

 • Kortere remweg boven de 7°C
 • Betere wegligging dankzij harde rubbersamenstelling
 • Meer grip dankzij het profiel (2 mm)

Winterbanden

Winterbanden hebben een kortere remweg bij temperaturen onder de zeven graden, dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling. De remweg van winterbanden op sneeuw zijn bij een snelheid van 50 km/u de helft korter.

De voordelen van winterbanden

 • Kortere remweg onder de 7°C
 • Betere wegligging dankzij zachtere rubbersamenstelling
 • Optimale grip dankzij het diepe profiel (4 mm)

All seasonbanden

De vierseizoenenbanden zijn geschikt wanneer je weinig kilometers maakt en niet in wintersportgebieden of in winters weer rijdt. De band kan het hele jaar door worden gebruikt. Let op: de allseasonband is een compromis tussen de zomer- en winterband.

De voordelen van all seasonbanden

 • Geschikt voor (bijna) alle weersomstandigheden
 • Geen bandenwissel tussen winter- en zomerbanden
 • Ideaal wanneer je weinig rijdt (<10.000 km per jaar)
Sla de banden op in het bandenhotel

Sla de banden op in het bandenhotel

Heb je geen ruimte om de banden thuis op te slaan? Geen probleem. Bij Auto Christiaan hebben wij een bandenopslag, waar je jouw banden veilig kunt opslaan. De banden worden opgeslagen in een donkere koele ruimte. Perfecte omstandigheden, waardoor de banden het langst meegaan.

Wanneer moeten banden vervangen worden?

Om ervoor te zorgen dat je het hele jaar veilig rijdt, is het belangrijk om de banden regelmatig te (laten) controleren. Bij een onderhoudsbeurt, apk keuring en een wintercheck of zomercheck worden ze standaard gecontroleerd door de monteurs. Moeten de banden vervangen worden? We nemen eerst contact met je op, voordat we dit doen.

 

Vier situaties waarbij een band vervangen moet worden

 

1.     Versleten tot 1,6 mm

In Europa ben je verplicht om banden met een profieldiepte van minder dan 1,6 mm te vervangen. Aanbevolen wordt om banden bij uiterlijk 2 mm te vervangen. Let op: bij winterbanden is de slijtagegrens 4 mm. Wanneer de winterbanden minder dan 4 mm profiel hebben, zijn officieel geen winterbanden meer.

 

2.     Beschadiging

Scherpe voorwaarden zoals spijkers en schroeven, maar ook stoepranden kunnen schade veroorzaken aan de band. Als de schade zo hevig is dat de karkas van de band beschadigd is of zichtbaar, moet de band vervangen worden. Laat bij twijfel de band beoordelen door een specialist.

 

3.     Ongelijke slijtage

Over de breedte en omtrek hoort een band gelijkmatig te slijten. Als de band aan de linker- of rechterkant van de auto meer slijt kan dit duiden op een probleem aan de auto. Zo kan bijvoorbeeld de uitlijning van de auto verkeerd zijn of kunnen de schokdempers versleten zijn. Als het probleem op tijd wordt geconstateerd, kan de band behouden blijven. Anders dienen de banden vervangen te worden.

 

4.     Een lekke band

Het is belangrijk om een lekke band zo snel mogelijk te vervangen om verdere beschadiging te voorkomen. Ook wanneer de band gerepareerd kan worden, moet dit zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Op deze manier wordt inwendige schade voorkomen.

 

Bandenwissel in Blokzijl en omstreken

Iedereen die woonachtig is in Blokzijl of omstreken kan terecht voor een bandenwissel bij Auto Christiaan. Woon jij in een van onderstaande dorpen of steden? Maak tijdens de bandenwissel gratis gebruik van een van de leenauto’s.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een bandenwissel?

Een bandenwissel duurt gemiddeld een uur. Dit is inclusief het balanceren van de banden.

 

Wat kost een bandenwissel?

Voor een bandenwissel en het balanceren van de banden betaal je slechts € 60,50 inclusief btw. Ook kun je gratis gebruik maken van het bandenhotel.

 

Wat kost een wielenwissel?

Voor een wielenwissel en het balanceren van de banden betaal je slechts € 36,30 inclusief btw. Ook kun je gratis gebruik maken van het bandenhotel.

 

Wat zijn de kosten voor het balanceren van banden?

Bij de wielen- en bandenwissel balanceren wij de banden gratis en voor niets. Hierdoor rijd je niet alleen veiliger en zuiniger, maar gaan de banden ook langer mee.

 

Kan ik mijn oude autobanden achterlaten?

Ja, de oude autobanden nemen wij gratis in wanneer je nieuwe banden afneemt.

 

Waarom moeten banden gebalanceerd worden?

Wanneer de banden van de auto worden gemonteerd of als ze opnieuw worden geplaatst na een reparatie, is het belangrijk om de banden te balanceren. Dit zorgt niet alleen voor een optimaal rijcomfort, maar hierdoor gaan de banden ook langer mee. Niet-gebalanceerde banden kunnen trillingen, voortijdige bandenslijtage en onnodige slijtage van de wielophanging van de auto veroorzaken.

s

Meer weten over bandenwissel of banden vervangen?

Heb je vragen over de bandenwissel, banden vervangen of wil je meer informatie over een bepaalde band? Wij staan voor je klaar! Bel gerust naar 0527 29 13 22 of stuur een e-mail naar info@autochristiaan.nl. Wij streven ernaar om binnen 24 uur te reageren.

0527 29 13 22

Neem contact op!

automonteur autogarage
Jan de Jonge Chef werkplaats

Je kunt o.a. bij ons terecht met jouw

 • purepng.com-volvo-logovolvovolvo-carsvolvo-automobilevolvo-stylish-carvolvo-logo-1701527683283iyzga
 • Automerk Opel
 • 6acfb65366aea4e21d0d961d02e6fecf
 • Automerk Peugeot
 • Automerk Fiat
 • mercedes
 • Automerk Citroen
 • Automerk Renault
 • Automerk Volkswagen
 • Automerk Skoda