Bij Auto Christiaan ben je verzekerd van:

 • checkbox Gratis vervangend vervoer
 • checkbox Kosteloze haal- en brengservice
 • checkbox Vakbekwame monteurs
 • checkbox Transparante prijsopgave bij een kapot onderdeel
 • checkbox Na een afspraak in de werkplaats, een gratis wasbeurt

Waarom een grote beurt?

De autofabrikant van jouw auto schrijft regelmatig een kleine en grote beurt voor. Op deze manier ga je mankementen tegen, rijd je veilig en voorkom je eventuele hoge reparatiekosten in de toekomst. Daarnaast verleng je met gedegen onderhoud de levensduur van de auto en is hij wanneer je hem wilt inruilen meer waard. De kans op gebreken is immers klein.

Wat wordt er gedaan tijdens een grote onderhoudsbeurt?

Tijdens een grote beurt wordt de auto van top tot teen gecontroleerd. De monteurs checken niet alleen de binnen- en buitenkant, maar ook onder de motorkap en onder de auto zelf vindt een grondige inspectie plaats. Hierbij kun je denken aan controle van de distributieriem, het vervangen van het oliefilter en de olie, een controle van de remschijven en remblokken en het controleren en bijvullen van de diverse vloeistoffen. Ook lezen wij de auto uit om eventuele storingen te signaleren. Heeft jouw auto een apk nodig? Dit nemen we gratis voor je mee tijdens een grote beurt.

Wanneer moet mijn auto een grote beurt?

De leeftijd van de auto en het aantal kilometers dat je ermee hebt gereden, bepalen wanneer de vierwieler een grote beurt nodig heeft. Bekijk het schema en plan indien gewenst een afspraak in.

Auto's die zes jaar of ouder zijn

Na iedere twee jaar of na elke 30.000 kilometer die je rijdt, is een grote beurt nodig.

Auto's jonger dan zes jaar

Wanneer de auto jonger dan zes jaar is, verschijnt er in de meeste gevallen een melding op het scherm wanneer een onderhoudsbeurt nodig is.

Kosten grote beurt

De kosten van een grote beurt is afhankelijk van een aantal factoren zoals het model auto, het bouwjaar en de staat van onderhoud van de auto. Wanneer een onderdeel aan vervanging toe is, wordt je altijd gebeld voordat we het uitvoeren. Tijdens het gesprek ontvang je een prijsindicatie om onverwachte kosten te voorkomen. Ben je benieuwd hoe veel een grote beurt voor jouw type auto kost? Neem vrijblijvend contact op door te mailen naar info@autochristiaan.nl of door te bellen naar 0527 211 233.

Tip: combineer een grote beurt met een apk keuring

Tip: combineer een grote beurt met een apk keuring

Bespaar tijd én geld door de grote beurt te combineren met een apk keuring. De apk is namelijk gratis bij een grote onderhoudsbeurt. Goed voor je portemonnee en je drukke agenda.

Plan een grote beurt in

Onze klanten komen niet alleen uit Blokzijl, maar uit heel Steenwijkerland en omstreken. Om te voorkomen dat je tijdens de grote beurt zonder vervoer zit, bieden wij een gratis leenauto aan klanten uit onder andere:

Veelgestelde vragen

Wordt de distributieriem vervangen tijdens een grote beurt?

Nee, de distributieriem vervangen gebeurt niet tijdens een grote beurt. In het onderhoudsboekje van de auto wordt aangegeven bij welke kilometerstand en/of leeftijd van de auto de distributieriem vervangen moet worden. Hierin staat ook of de distributieriem al vervangen is.

 

Hoe lang duurt een grote beurt?

Een grote beurt duurt gemiddeld tweeënhalf uur. Aanbevolen wordt om de auto ‘s ochtends te brengen, zodat hij aan het einde van de dag weer voor je klaar staat.

 

Is er vervangend vervoer beschikbaar?

Ja, we hebben drie leenauto’s waar je gratis gebruik van kunt maken. Je hoeft dit alleen maar aan te geven. Ook hebben wij voor de regio (Vollenhove, Sint Jansklooster, Marknesse en Steenwijk) een gratis haal- en brengservice.

s

Vragen over een grote beurt?

Wil je meer informatie over een grote beurt? Stuur een e-mail naar info@auto-christiaan.nl. Liever telefonisch contact? Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:00 – 18:00 uur telefonisch bereikbaar op 0527 29 13 22. Op zaterdag zijn wij open van 09:00 tot 16:00 uur.

0527 29 13 22

Neem vrijblijvend contact op!

automonteur autogarage
Jan de Jonge Chef werkplaats

Je kunt o.a. bij ons terecht met jouw

 • purepng.com-volvo-logovolvovolvo-carsvolvo-automobilevolvo-stylish-carvolvo-logo-1701527683283iyzga
 • Automerk Opel
 • 6acfb65366aea4e21d0d961d02e6fecf
 • Automerk Peugeot
 • Automerk Fiat
 • mercedes
 • Automerk Citroen
 • Automerk Renault
 • Automerk Volkswagen
 • Automerk Skoda