Tweedehands Mercedes kopen: optimale luxe

Populaire Mercedes modellen: van A klasse en E klasse tot AMG

De Mercedes Benz modellen zijn zeer uiteenlopend. Van de compacte Mercedes Benz A klasse en B klasse tot de grote SUV’s zoals de G klasse of GLE. Ertussenin vind je prachtige luxe limousines zoals de S klasse en sportwagens zoals de AMG GT. Een belangrijk kenmerk van de Mercedes modellen is het feit dat ze allemaal tot in de puntjes zijn afgewerkt en voorzien van de nieuwste technieken. Een tweedehands Mercedes is dan ook razend populair vanwege de hoge kwaliteit en het feit dat ze lang mee gaan.

De zoektocht naar een tweedehands Mercedes

We gaven het net al aan: een Mercedes is gewild bij jong en oud. Zodra je gaat zoeken op de autoplatforms word je overweldigt met het aanbod aan Mercedes occasions, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij Auto Christiaan hebben we een voorselectie gemaakt van Mercedes occasions van topkwaliteit. Daarnaast werken we op onze website met een filtersysteem. Hierdoor kun je de zoekopdracht verfijnen door bijvoorbeeld het bouwjaar, de brandstof, carrosserie en transmissie in te vullen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar op deze manier ben je ook verzekerd van een kwaliteitsoccasion tegen een scherpe prijs.

Proefrit maken met een tweedehands Mercedes

Proefrit maken met een tweedehands Mercedes

Heb je een Mercedes occasion gezien die je aanspreekt? Leuk! Voor een optimale ervaring moedigen we je aan een proefrit te maken. Maak daarom eenvoudig een afspraak via de proefritbutton op de autopagina of neem telefonisch contact op door te bellen of een WhatsAppbericht te sturen naar 06 21 62 17 28 of een e-mail te sturen naar info@autochristiaan.nl.

Mercedes occasion leasen of kopen

Een Mercedes is niet alleen een lust voor het oog, maar ook fantastisch om in te rijden. Wanneer je een uitgebreide proefrit hebt gemaakt en de algemene indruk van de auto en het autobedrijf goed is wordt er vaak tot koop over gegaan. Naast het betalen per pin of bankoverschrijving, biedt Auto Christiaan ook de mogelijkheid om een tweedehands Mercedes te financieren. Dit kan het volledige aankoopbedrag zijn of een deel hiervan. Om te kijken wat het maandelijkse te betalen bedrag wordt, kun je online de gewenste financiering (aanbetaling, slottermijn en looptijd) invullen, waarna je direct het maandbedrag ziet. Zodra je de aanvraag verstuurd, ontvang je binnen 24 uur een offerte. Natuurlijk is het ook mogelijk om ter plaatse de financieringsmogelijkheden te bespreken.

Vraag een inruilvoorstel aan

Wil je je huidige auto inruilen? Graag! Je kunt ervoor kiezen om in de showroom een inruilvoorstel aan te vragen, maar dit kan ook online of via WhatsApp. Als je op de button met inruilvoorstel klikt, opent er een formulier. Vul hier zo veel mogelijk informatie in over de staat van de huidige auto (onder andere het kenteken, kilometerstand, eventuele beschadigingen, extra opties e.d.) in, zodat we de warde van de auto zo goed mogelijk kunnen bepalen. Gaat je voorkeur uit naar communicatie via WhatsApp? Ook dat is mogelijk. Je kunt bovengenoemde punten en een aantal foto’s van de binnen- en buitenkant van de huidige auto sturen naar 06 29 60 54 88. Op het 06-nummer zijn we ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar.

Waarom koop je een tweedehands Mercedes bij Auto Christiaan?

Mercedes-Benz occasions van Auto Christiaan hebben een geldige apk van minimaal 3 maanden. Daarnaast zetten we de auto op naam en wordt bij eventuele inruil de auto gevrijwaard. Als kers op de taart ontvang je een jaar lang gratis autowassen bij Auto Christiaan. Kom je langs voor onderhoud of reparatie? We zorgen dat er gratis vervangend vervoer voor je klaar staat. Tot slot bieden we tegen een kleine meerprijs afleverpakketten aan met onder andere onderhoud, 24/7 mobiliteitsservice en garantie. Auto Christiaan hecht veel waarde aan sterke relaties met haar klanten en onderscheidt zich door betrokken en specialistische medewerkers. Hier kun je op vertrouwen bij de aanschaf van een tweedehands Mercedes.

Onderhoud voor jouw Mercedes

Onderhoud voor jouw Mercedes

Naast de in- en verkoop van een Mercedes occasion is er bij het autobedrijf ook een professionele werkplaats aanwezig. De vakkundige monteurs controleren iedere tweedehands Mercedes, voordat hij te koop wordt aangeboden. Hierdoor ben je verzekerd van een kwaliteitsoccasion. Maar er zit nog een belangrijk voordeel aan een werkplaats bij een autobedrijf: een trekhaak monteren, een apk-keuring of een grote beurt is zo gepiept. Natuurlijk voor de aflevering van de auto. Ook kun je bij Auto Christiaan terecht voor periodiek onderhoud aan je Mercedes.

Een Mercedes occasion voor heel Nederland

Of je nu uit Friesland, Brabant of Noord-Holland komt: we hebben een geschikte Mercedes voor je staan. En een vrijblijvende proefrit kan nooit kwaad. Wel raden we je aan om van tevoren een afspraak in te plannen, zodat de Mercedes voor je klaargezet kan worden. Ook weet je op deze manier zeker dat de Mercedes die je hebt gezien nog niet is verkocht. Of je nu uit onderstaande steden komt of uit een totaal ander gebied: je bent van harte welkom in de showroom aan de Kanaalweg 11 in Blokzijl.

Geschiedenis van Mercedes

Niet alleen de geschiedenis van Mercedes-Benz, maar ook het ontstaan van de auto is begonnen met twee Duitse uitvinders: Gottlieb Daimler en Carl Benz. De twee pioniers woonden slechts 60 kilometer van elkaar vandaan, maar werkten in 1885 allebei zelfstandig aan het eerste gemotoriseerde voertuig.

 

Gottlieb Daimler en Carl Benz

In 1885 bedenkt Daimlier een praktische toepassing: een rijdend voertuig aangedreven door een viertakmotor. In totaal legt deze drie kilometer af. De bouw van het voertuig is die van een houten fiets met aan de zijkant twee kleine steunwieltjes, waardoor het rijtuig wordt ook wel gezien als de eerste motorfiets. Ondanks de ontdekking van Daimler, wordt hij niet gezien als de uitvinder van de auto. Deze eer gaat naar Carl Benz die een aantal maanden na de vierwieler van Daimler een gemotoriseerde driewieler aan het publiek tentoonstelt.

 

Een opvallende wending in het verhaal is dat in 1926, 26 jaar na de dood van Daimler, beide bedrijven samenvoegen. Dit ontstaat zonder dat beide heren elkaar ooit hebben ontmoet.

 

De naam Mercedes

De eerste autohandelaar ter wereld, Emil Jellinek uit Oostenrijk, was in het begin van de 20e eeuw de vertegenwoordiger van Daimler. Op zijn verzoek bouwt Daimler een lichtgewicht auto met de motor en achterwielaandrijving vooraan. De auto wordt vernoemd naar Jellineks dochter Mercedes, waarna de legendarische merknaam is geboren. Ook wordt voor dit model de driepuntige ster als symbool gebruikt. Later verwijst dit naar land, lucht en water. De gebieden waar Daimler-motoren worden gebruikt.

 

Type aanduiding Mercedes-Benz

Begin 2015 heeft Mercedes-Benz een nieuwe aanduiding van de modelreeksen en aandrijflijnen geïntroduceerd. In plaats van de drie cijfers gevolgd door een letter (bijvoorbeeld de 300SL die staat voor een auto met een drielitermotor uit de Sport-Leicht-serie) maakt Mercedes voor de modelbenaming gebruik van één tot drie hoofdletters. De aandrijflijnvarianten worden vervolgens aangegeven met kleine letters.

 

Centraal staan de vijf kernmodelreeksen A, B, C, E en S, die ook in de toekomst blijven bestaan. De betekenis is als volgt:

 

A klasse Het is het kleinste model van het Duitse merk: de Mercedes A klasse. Het is een compacte middenklasse auto leverbaar als 3- of 5-deurs. Hatchback of 4-deurs sedan.

 

B klasse De Mercedes B klasse is een compacte middenklasse gezinsauto. De B klasse is in 2005 geïntroduceerd en wordt gezien als het zusje van de A klasse. De B klasse is een hoogzit, waardoor het zicht rondom goed is.

 

C-klasse Een luxe middenklasse die geliefd is als zakelijke auto, dat is de Mercedes C klasse. Maar hij is ook zeer geliefd als luxe gezinsauto. De C klasse komt met name voor als 4-deurs sedan met kofferbak of als 5-deurs stationwagen (Estate).

 

E-klasse De Mercedes E klasse is een van de populairste modellen van Mercedes-Benz. Het is een echte kilometervreter en wordt ook veel gebruikt als taxi. Zodra je in een E klasse rijdt, ervaar je een piekfijne afwerking, veel luxe en comfort en legio infotainment.

 

S-klasse Het is een van de extra luxe modellen van Mercedes: de S klasse. Het unieke comfort en de veiligheidstechnologieën staan hierbij in het middelpunt. De verfijnde innovaties van de S klasse zorgen ervoor dat je de unieke uitstraling niet over het hoofd ziet.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn huidige auto inruilen bij Auto Christiaan?

Ja, het is mogelijk om je huidige auto in te ruilen bij Auto Christiaan. Graag zelfs! Om vooraf een prijsopgave te ontvangen, kun je gebruik maken van de button inruilvoorstel op de occasionpagina of door een Whatsappbericht te sturen naar 06 29 60 54 88.

 

Kan ik een proefrit maken?

We heten je van harte welkom om een proefrit te maken in een Mercedes. Op deze manier kun je de Duitse auto zelf uitproberen en het rijgemak en comfort ervaren.

 

Hoe zuinig is een tweedehands Mercedes?

Het verschilt per model en uitvoering hoe zuinig de Mercedes-Benz is. In de specificaties van de occasions staan het energielabel en het type brandstof altijd vermeld. Voor meer informatie kun je altijd terecht bij een van de verkoopmedewerkers.

 

Hoe kan ik mijn Mercedes occasion betalen?

De occasion kan op uiteenlopende manieren betaald worden. Hierbij kun je denken aan een financiering, bankoverschrijving, betaling per pin of een contante betaling. Voor meer informatie over de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met een van de verkoopmedewerkers.

 

Wat is het kleinste Mercedes model?

Het kleinste model is de Mercedes Benz A klasse. Deze auto is echter niet te verwarren met een stadsauto: het is een compacte middenklasse auto.

 

s

Vragen over Mercedes occasions

Heb je een vraag of wil je meer informatie over een Mercedes occasion? Wij helpen je graag. Stuur een e-mail naar info@autochristiaan.nl of neem telefonisch contact op door te bellen naar 0527 29 13 22. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 tot 18:00 uur. Op zaterdag zijn wij van 09:00 tot 16:00 uur geopend.

06 21 62 17 28

Ook via Whatsapp!

Christiaan Verkoop