Hoe werkt een occasion leasen?

Een tweedehands auto leasen of financieren werkt precies hetzelfde als bij een nieuwe auto. Het enige verschil is dat een occasion een aantal kilometers op de teller heeft en het feit dat je niet de eerste bestuurder van de auto bent.

 

Wanneer je een nieuwe auto koopt, heb je met name in de eerste jaren hoge afschrijvingskosten. Bij een occasion heb je dit niet. De eerste eigenaar van de auto heeft immers de grootste afschrijvingskosten al gehad, waardoor jij als tweede eigenaar deze niet hoeft te betalen. Het maandbedrag valt hierdoor altijd lager uit.

 

In onze voorraad dealeroccasions vind je onderaan de auto altijd een maandprijs. Dit is een tarief waar je de auto voor kunt leasen. Deze kan nóg lager uitvallen, wanneer je bijvoorbeeld een auto hebt om in te ruilen. Hierdoor wordt het te financieren bedrag immers lager. Een eventuele aanbetaling of slottermijn zorgt ervoor dat het maandelijks te betalen bedrag nóg lager wordt. Dit is echter niet verplicht, maar kun je zelf bepalen.

 

  • 100% financiering

  • Vast bedrag per maand
  • Je wordt eigenaar van de auto

In drie stappen een occasion leasen

In slechts drie stappen ben jij de troste eigenaar van een dealeroccasion bij Auto Christiaan. Je kunt online via de website een auto leasen, maar je bent ook van harte welkom in de showroom. De verkoper loopt dan samen met jou de financieringsaanvraag door en kan eventuele vragen beantwoorden. Ook kun je contact opnemen door te bellen naar 0527 291 322 of naar 06 21 17 28. Op het 06-nummer zijn we ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar voor vragen of meer informatie.

 

Stap 1: selecteer de te financieren occasion

Voordat de financieringsaanvraag in werking gezet kan worden, klik je op de website de auto aan die je wilt leasen. Klik daarna op de tekst ‘> lease voor € 99,- per maand’. De prijs van het maandbedrag zal variëren aan de hand van de occasion die je kiest.

 

Stap 2: kies de gewenste looptijd, de eventuele aanbetaling en het slottermijn

Nadat je de juiste occasion hebt geselecteerd, kun je de gewenste looptijd aanvinken. Als particulier heb je de keuze uit 12 tot 120 maanden en voor zakelijke rijders is dit 12 tot 60 maanden.

 

Onder de looptijd zie je een tabel met de aanschafprijs, financiering, aanbetaling en het slottermijn. De aanschafprijs is de prijs van de occasion die je wilt leasen. De financiering is het te financieren bedrag. Deze vul je hier in.

 

De aanbetaling is een auto die je inruilt of een bedrag dat je alvast af betaalt. Dit is niet verplicht, maar het heeft als belangrijk voordeel dat het maandtarief nog lager wordt. Tot slot kun je het slottermijn invullen. Dit is het laatste termijn dat je dient te voldoen aan het einde van de looptijd van je contract. Ook hierdoor valt het maandbedrag lager uit. Voor het slottermijn betaal je namelijk geen aflossing, maar enkel rente. Een slottermijn bij meer dan 60 maanden is niet mogelijk.

 

Stap 3: vul je gegevens in

Tot slot voer je je persoonlijke gegevens in. Voor een particuliere financiering zijn dit je persoonsgegevens, maandelijkse woonlasten, dienstverband en brutosalaris. Bij een zakelijke financiering hoeven alleen de persoonsgegevens, het KVK-nummer en de bedrijfsnaam ingevoerd te worden. Het is overigens goed om te weten dat wij – het autobedrijf – enkel de naam, adres en woonplaats ontvangen en geen financiële gegevens.

 

Zodra de leasemaatschappij de gegevens in goede orde heeft ontvangen, krijg je binnen 24 uur een offerte. Deze bevat ook het contract, zodat je direct de gewenste occasion kunt aanschaffen.

De voordelen van een tweedehands auto leasen

Door een occasion te leasen houd je maandelijks een leuk zakcentje over, terwijl je in een luxe auto rijdt. Maar het leasen van een occasion heeft meer voordelen.

 

Lagere bijtelling

Perfect voor zakelijke rijders: met een occasion profiteer je van een lagere bijtelling. De bijtelling voor nieuwe auto’s wordt regelmatig vernieuwd, maar die van gebruikte occasions blijft gelijk.

 

Kortere looptijd

Een belangrijk voordeel van particulier leasen of financieren is de korte looptijd. Bij Auto Christiaan kun je al een occasion leasen vanaf 12 maanden. Doordat de financieringsperiode korter is dan bij bijvoorbeeld een nieuwe auto heb je de auto eerder afbetaald.

 

Direct rijden

Met ±93 dealeroccasions is er een ruim aanbod aan diverse merken en modellen. En het mooiste is: alle occasions zijn startklaar. Je hoeft niet te wachten tot de fabriek de auto heeft geproduceerd, maar kunt direct gaan rijden.

Klanttevredenheid en ervaring

Klanttevredenheid en ervaring

Service staat bij Auto Christiaan hoog in het vaandel. We vinden het belangrijk dat je iedere dag met een blij gevoel in je dealeroccasion van a naar b rijdt. Daarom bieden we niet alleen een hoge service, maar ook kwalitatief goede auto’s. Zo ben je verzekerd van het beste product voor de meeste voordelige prijs. Er zijn al velen je voor gegaan. Hun ervaringen lees je onder andere op Klantenvertellen.

Veelgestelde vragen

Kan ik een occasion bezichtigen en proefrijden?

Natuurlijk! Je bent van harte welkom in onze showroom in Blokzijl. We raden je wel aan om van te voren een afspraak te maken, zodat de auto gereserveerd kan worden. Daarnaast zorgen we dat de occasion voor je klaar staat om een proefrit te maken. Bespaart je weer tijd.

 

Is het mogelijk om extra op de occasion te laten monteren?

Ja, dit is mogelijk. Naast het in- en verkopen van auto’s zit er bij het autobedrijf ook een professionele werkplaats. Hierdoor is het geen probleem om bijvoorbeeld een trekhaak te monteren, een kleine beurt of grote beurt uit te voeren of de occasion te voorzien van een nieuwe apk. Als je voor deze opties kiest, kan de levertijd en het leasetarief hoger worden. Onze verkopers informeren je hier graag over.

 

Kan ik een aanbetaling doen?

Het is mogelijk om een aanbetaling te doen. De aanbetaling wordt van het totale leasebedrag afgehaald. Kortom: hoe hoger de aanbetaling, hoe lager het maandbedrag. Ook kan een aanbetaling ervoor zorgen dat je aanvraag eerder wordt goedgekeurd.

 

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Je kunt je huidige auto inruilen, graag zelfs! Het inruilbedrag kun je gebruiken als aanbetaling voor de te leasen tweedehands auto waardoor het maandbedrag lager wordt.

 

Wanneer ben ik de eigenaar van de auto?

Bij Auto Christiaan bieden we de auto’s aan door middel van een Financial Lease constructie, waardoor je direct economisch eigenaar van de auto bent. Aan het einde van de financieringstijd heb je de auto als het ware afbetaald en is het jouw eigendom.

 

Wat als de auto mij niet meer bevalt binnen de looptijd?

Het is mogelijk om binnen de overeenkomst over te stappen naar een andere tweedehands auto. Ook is het ene optie om het contract vroegtijdig te stoppen. Hiervoor kun je het beste contact opnemen.

 

Wat is er in het maandbedrag inbegrepen?

Financial Lease is 100% financiering. Het bedrag dat u maandelijks betaalt, bestaat uit aflossing en rente. Overige zaken zoals wegenbelasting, verzekering en onderhoud zijn hier niet bij inbegrepen.

 

Waarom zou ik kiezen voor een occasion leasen?

Het grootste voordeel bij het leasen van een tweedehands auto is dat je weet waar je aan toe bent. Je betaalt een vast bedrag per maand en hoeft geen groot bedrag bij de aankoop van de occasion te betalen.

s

Meer informatie over tweedehands auto leasen

Heb je vragen over een occasion leasen of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op door te mailen naar info@autochristiaan.nl, te bellen naar 0527 729 13 22 of door te bellen naar 06 21 17 28. Op het 06-nummer zijn we ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar voor vragen of meer informatie.

06 21 62 17 28

Ook via Whatsapp!

Christiaan Verkoop