Waarom moet je je remschijven vervangen?

Maar liefst 80% van alle kracht die vrijkomt bij het remmen, wordt opgevangen door de voorwielen. Door de wrijving slijten de remschijven langzaam. Hierdoor kunnen de schijven te dun worden, kromtrekken of er ontstaan haarscheurtjes. Tijdens het remmen merk je dit ook: de remkracht neemt af of de auto trilt als je de rem indrukt.

 

De goed opgeleide monteurs van Auto Christiaan controleren de remmen onder andere tijdens een kleine beurt, grote beurt en apk keuring. Twijfel je of je remmen aan vervanging toe zijn? We heten je van harte welkom in de werkplaats voor een controle.

Hoe herken je slechte remschijven, remblokken of remklauwen?

Er zijn auto’s waarbij een waarschuwingslampje op het dashboard gaat branden wanneer er iets mis is met de remmen. Heeft jouw auto dit waarschuwingslampje niet? Je herkent slechte remmen aan:

 • Je hoort een schurend of piepend geluid tijdens het remmen.
 • Het stuur begint te trillen bij het remmen.
 • De remweg is langer dan normaal.
 • Je moet harder dan normaal op het rempedaal trappen.

Rijd niet door met versleten remmen

Naast dat slechtwerkende remmen levensgevaarlijk zijn, leidt doorrijden met versleten remmen ook tot onnodig dure reparaties. Kapotte onderdelen kunnen voor extra beschadigingen aan andere onderdelen zorgen. Versleten remblokken kunnen bijvoorbeeld de remschijven beschadigen, waardoor ook deze vervangen moeten worden. Laat de remmen daarom bij twijfel altijd controleren.

Remvloeistof controleren, bijvullen of vervangen

Om ervoor te zorgen dat de auto daadwerkelijk remt wanneer de rempedalen worden ingetrapt, is er remvloeistof. Het remsysteem werkt namelijk hydraulisch. Bij het intrappen van de rem, wordt er druk uitgeoefend op de remvloeistof in de remleidingen. Deze druk gaat door naar de wielremcilinder, waarin de zuigers de remblokken tegen de remschijven aanduwen met als gevolg dat de auto tot stilstand komt.

 

Echter veroudert remvloeistof, waardoor de kwaliteit achteruitgaat. Zo zijn een aantal vloeistoffen hygroscopisch. Dit betekent dat ze water opnemen uit de buitenlucht. Hierdoor verlaagt het kookpunt en ontstaan er tijdens het remmen meer dampellen in de vloeistof. Als dit gebeurt, remt de auto niet meer krachtig genoeg of helemaal niet meer. Laat daarom de remvloeistof regelmatig controleren en eventueel bijvullen.

Kosten remschijven en remblokken vervangen

Kosten remschijven en remblokken vervangen

Het verschilt per auto wat de kosten van het vervangen van de remschijven en remblokken zijn. Dit hangt af van het type auto en de soort remschijven- en blokken. Van tevoren nemen we altijd contact met je op om een specificatie te geven van de kosten. Ook is het mogelijk om vooraf een offerte te ontvangen. Dit kan door te bellen naar 0527 291 322 of door op onderstaande button te klikken.

Remmen vervangen bij Auto Christiaan

De klanten van Auto Christiaan komen niet alleen uit Blokzijl, maar uit heel Steenwijkerland en omstreken. Onze klanten komen onder andere uit:

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn remblokken vervangen?

Een versleten remblok herken je aan een schurend of piepend geluid tijdens het remmen. Ook moet je vaak harder de rem intrappen om de auto tot stilstand te brengen.

 

Wanneer moet ik mijn remschijven vervangen?

Een versleten remschijf is te herkennen aan een langere remweg. Dit houdt in dat je harder moet remmen om de auto tot stilstand te brengen. Ook een piepend of schurend geluid tijdens het remmen, is een teken van versleten remschijven. Vaak gaan remschijven langer mee dan remblokken. Geadviseerd wordt om je remschijven te vervangen als je voor de tweede keer toe bent aan nieuwe remblokken.

 

Hoe werken remblokken?

Een remblok is een kunststof blok. Zodra je de rem intrapt, wordt deze door de remklauw tegen de remschijven aangeduwd. Op deze manier ontstaat er wrijving en neemt de snelheid van de auto af.

 

Hoe werkt een remschijf?

Een remschijf is een stalen plaat die met het wiel van de auto meedraait. Zodra je de rem intrapt, worden de remblokken tegen de remschijven aangeduwd. Hierdoor ontstaat wrijving en neemt de snelheid af.

 

Heeft Auto Christiaan vervangend vervoer?

Ja, we hebben drie leenauto’s waar je gratis gebruik van kunt maken. Ook hebben wij twee leenfietsen. Het enige wat je hoeft te doen, is bij het maken van een afspraak aangeven dat je hier gebruik van wilt maken. Voor klanten uit de regio (Steenwijk, Marknesse, Vollenhove en Sint Jansklooster) hebben we een haal- en brengservice.

s

Meer weten over remmen vervangen?

Vermoed je dat de remblokken of remschijven van je auto aan vervanging toe zijn of heb je vragen? Wij staan voor je klaar! Bel gerust naar 0527 291 322 of stuur een e-mail naar info@autochristiaan.nl. Wij streven ernaar om binnen 24 uur te reageren.

0527 291 322

Neem vrijblijvend contact op!

Jan de Jonge Chef werkplaats

Je kunt o.a. bij ons terecht met jouw

 • purepng.com-volvo-logovolvovolvo-carsvolvo-automobilevolvo-stylish-carvolvo-logo-1701527683283iyzga
 • Automerk Opel
 • 6acfb65366aea4e21d0d961d02e6fecf
 • Automerk Peugeot
 • Automerk Fiat
 • mercedes
 • Automerk Citroen
 • Automerk Renault
 • Automerk Volkswagen
 • Automerk Skoda