Welke trekhaak heb je nodig?

Afhankelijk van het type auto bieden wij drie soorten trekhaken aan en twee kabelsets. Met behulp van de twee stappen weet je direct welke combinatie het best aansluit bij jouw auto en wensen.

 

Stap 1: kies uit de verschillende soorten trekhaken

Om de keuze uit de verschillende trekhaken te vereenvoudigen, hebben wij de belangrijkste kenmerken verzameld.

Afneembare trekhaak

Wanneer je de trekhaak af en toe gebruikt, is de afneembare trekhaak de perfecte oplossing. Met behulp van de meegeleverde bevestigingsmaterialen monteer je het systeem eenvoudig aan je auto, zodra je de trekhaak wilt gebruiken.

 

Kenmerken

 • Kentekenplaat blijft zichtbaar.
 • Geschikt voor auto’s met parkeersensoren.
 • Het uiterlijk van de auto blijft in tact wanneer je de trekhaak niet gebruikt.

Vaste trekhaak

Zoals de naam al zegt, zit de vaste trekhaak permanent vast aan de auto. Ideaal wanneer je de trekhaak regelmatig gebruikt. De trekhaak is zo gemaakt dat deze perfect onder de auto past, waardoor hij de gehele levensduur van de auto meegaat.

 

Kenmerken

 • Trekhaak is altijd zichtbaar. Niet tijdelijk te verwijderen.
 • Geschikt voor auto’s met parkeersensoren.
 • Aanbevolen bij regelmatig gebruik.

Wegdraaibare trekhaak

Wil je niet dat de trekhaak zichtbaar is, maar wil je hem wel regelmatig gebruiken? Dan biedt de wegdraaibare trekhaak uitkomst. De kop van de trekhaak blijft gemonteerd, maar kan weggedraaid worden onder de auto. Zo blijft het design van de auto hetzelfde.

 

Kenmerken

• Eenvoudig in gebruik.
• Geschikt voor auto’s met parkeersensoren
• Het uiterlijk van de auto blijft in tact wanneer je de trekhaak niet gebruikt.

Stap 2: de kabelset: 7-polige of 13-polige

Er zijn twee soorten kabelsets: 7-polige en 13-polige. Hieronder hebben wij de belangrijke kenmerken van de kabelsets genoteerd, zodat de keuze makkelijker wordt.

7-polige kabelset

De 7-polige kabelset is perfect waneer je de trekhaak wilt gebruiken voor een aanhanger of fietsendrager. Hij geeft alle elektrische basisfuncties van de auto door.

Kenmerken

 • Meest gebruikte kabelset.
 • Geschikt voor onder andere fietsendragers en aanhangers.

13-polige kabelset

Een 13-polige kabelset kan noodzakelijk zijn om bijvoorbeeld alle connecties met een caravan te maken. Op een 13-polige set is er namelijk ruimte voor een achteruitrijlicht en twee voedingsdraden met een bijbehorende massa-binnenverlichting en/of koelkast.

Kenmerken

 • Geschikt voor onder andere caravans

Let op: sommige fietsendragers (vaak voor e-bikes) hebben een elektrisch liftsysteem. Hiervoor is een 13-polige stekker noodzakelijk.

Kosten trekhaak monteren

Kosten trekhaak monteren

Het verschilt per auto en de soort trekhaak wat de kosten zijn voor het monteren van de trekhaak. Om je hier een duidelijk beeld van te geven, raden wij aan om contact op te nemen met de werkplaats door te bellen naar 0527 29 13 22 of te mailen naar info@autochristiaan.nl. Aan de hand van bovengenoemde factoren ontvang je een vrijblijvende prijsopgave.

Auto Christiaan: de trekhaak specialist in de regio Steenwijkerland

Een trekhaak monteren? Vanuit de gehele regio Steenwijkerland kun je terecht bij Auto Christiaan. Zo hebben wij onder andere klanten uit:

Veelgestelde vragen trekhaak monteren

Heeft Auto Christiaan vervangend vervoer?

Ja zeker! Bij Auto Christiaan hebben wij gratis vervangend vervoer voor je klaar staan. Wij hebben drie leenauto’s en twee leenfietsen. Wil je hier gebruik van maken? Geef het aan bij het maken van de afspraak, zodat we de fiets of auto voor je kunnen reserveren. Voor klanten uit de regio Steenwijk, Marknesse, Vollenhove en Sint Jansklooster bieden we ook een haal- en brengserivce aan.

 

Moet de kofferbak leeg zijn voordat een trekhaak gemonteerd kan worden?

Ja, om een trekhaak te plaatsen moet de monteur vaak bij de kofferruimte bij de auto.

 

Hoe lang heb ik garantie op een trekhaak?

Bij Auto Christiaan heb je 12 maanden garantie op een trekhaak. Dit geldt op fabricagefouten en/of montagefouten. Hierbij rekenen wij vanaf de aankoopdatum.

 

Hoe lang duurt een trekhaak plaatsen?

Een trekhaakmontage is een tijdrovende klus. Gemiddeld duurt het monteren 2 tot 3 uur, maar dit verschilt per soort auto en trekhaak. Wanneer je precies wilt weten hoelang het plaatsen duurt, raden we aan om contact op te nemen met de werkplaats door te bellen naar 0527 29 13 22 of te mailen naar info@autochristiaan.nl. Zij kunnen je precies vertellen wat de kosten zijn en hoe lang het duurt

 

Parkeersensoren en een trekhaak. Is dit mogelijk?

Heeft jouw auto parkeersensoren? Ook dan is het mogelijk om een trekhaak te laten monteren. Wij raden aan om een afneembare trekhaak te kiezen, omdat de parkeersensoren bij een vaste trekhaak niet meer werken.

s

Neem vrijblijvend contact op

Wil je meer informatie over een trekhaak plaatsen? Stuur een e-mail naar info@autochristiaan.nl. Liever telefonisch contact? Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur telefonisch bereikbaar op 0527 29 13 22. Op zaterdag zijn wij open van 09:00 tot 16:00 uur.

0527 291 322

Neem vrijblijvend contact op!

automonteur autogarage
Jan de Jonge Chef werkplaats

Je kunt o.a. bij ons terecht met jouw

 • purepng.com-volvo-logovolvovolvo-carsvolvo-automobilevolvo-stylish-carvolvo-logo-1701527683283iyzga
 • Automerk Opel
 • 6acfb65366aea4e21d0d961d02e6fecf
 • Automerk Peugeot
 • Automerk Fiat
 • mercedes
 • Automerk Citroen
 • Automerk Renault
 • Automerk Volkswagen
 • Automerk Skoda