Waarom moet een uitlaat vervangen worden?

Een goed werkende uitlaat zorgt voor een betere motorprestatie, minder vrijkomende gassen en voorkomt geluidshinder. Daarnaast is de uitlaat een belangrijk keurpunt bij de apk. Wanneer de uitlaat bijvoorbeeld niet gasdicht is, is dit een afkeurpunt. Laat de uitlaat van je auto daarom op tijd vervangen of repareren. Zo rijd je niet alleen veiliger, maar ook milieuvriendelijker.

Wanneer laat je de uitlaat vervangen?

Korte ritjes in de stad en temperatuurwisselingen zijn schadelijk voor je uitlaat. Mede hierdoor kunnen er beschadigingen ontstaan of kan de uitlaat van binnenuit slijten. We hebben een drietal veel voorkomende problemen aan de uitlaat voor je uitgelicht.

 

1.     Lekke pakkingen

De pakkingen van de uitlaat kunnen gaan lekken.

 

2.     Gebroken ophangrubbers en gescheurde demperbeugels

Door uitdroging kunnen de ophangrubbers van de uitlaat breken of de demperbeugels scheuren. Hierdoor kan het hele uitlaatsysteem of een deel afbreken.

 

3.     Corrosieslijtage van binnenuit

Het is een veelvoorkomend probleem: corrosieslijtage. De agressieve zuren die bij het verbrandingsproces van de motor vrijkomen, blijven deels achter in de binnenkant van de uitlaat. Deze zuren vreten de scheidingsrotten en doorvoerbuizen in de dempers aan, waardoor ze los gaan zitten of afbreken. Er ontstaat dan een rammel tijdens het rijden.

Kosten uitlaat vervangen

Kosten uitlaat vervangen

De kosten van het vervangen van de uitlaat zijn afhankelijk van het merk en model auto en de schade. De monteur kan aan de hand van de controle een kostenindicatie geven van het repareren of vervangen (van delen) van de uitlaat.

Laat je uitlaat vervangen of repareren

Is je uitlaat aan vervanging toe of moet er een onderdeel gerepareerd worden? Plan direct een afspraak in en profiteer van de voordelen. Zo staat er onder andere gratis vervangend vervoer voor je klaar en wordt de auto na repartie kosteloos gewassen. Klanten uit onderstaande plaatsen zijn je al voor gegaan:

Veelgestelde vragen uitlaat vervangen

Wat doet een uitlaat?

Een uitlaat zorgt ervoor dat de verbrandingsgassen van de uitlaat op een veilige manier worden weggeleid. Ook zorgt hij ervoor dat de gassen minder schadelijk zijn voor het milieu. Verder maakt de motor dankzij de uitlaat minder lawaai.

 

Wanneer moet mijn uitlaat vervangen worden?

De uitlaat is een van de controlepunten tijdens de apk. Bij een lekkende uitlaat wordt de auto afgekeurd voor de apk keuring. In sommige gevallen maakt een lekkende uitlaat veel geluid, maar dit is niet altijd het geval.

 

Wat kost het vervangen van een uitlaat?

De kosten van het vervangen van een uitlaat verschilt van het model en merk auto en de schade aan de uitlaat. Na een controle kan de monteur inschatten wat het repareren of vervangen van (delen van) de uitlaat gaat kosten.

 

Hoe lang heb ik garantie op een uitlaat?

Op een nieuwe uitlaat ontvang je altijd twee jaar garantie.

 

Is er vervangend vervoer?

Bij een uitlaat reparatie kun je gratis gebruik maken van vervangend vervoer. Het enige wat je hoeft te doen, is dit aan te geven bij het plannen van de afspraak zodat er een auto gereserveerd kan worden.

Meer informatie over de uitlaat repareren of vervangen

Wil je meer weten over het vervangen of repraren van de uitlaat? Stuur een e-mail naar info@autochristiaan.nl. Ook is de werkplaats van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur op 0527 29 13 22. Op zaterdag kun je ons van 09:00 tot 16:00 uur bellen.

0527 29 13 22

Neem contact op!

Autogarage monteur
Jan de Jonge Chef werkplaats