Waarom je auto uitlijnen?

Twijfel je om je auto uit te laten lijnen? Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Je rijdt veiliger

Door de auto uit te lijnen, voorkom je scheeftrekken en een onstabiele wegligging. Het is daarom een waardevolle investering in je eigen veiligheid.

De auto rijdt zuiniger

Je bespaart brandstof door een goed uitgelijnde auto te rijden. Ook gaan de banden langer mee, doordat je scheve bandenslijtage voorkomt.

Je stuurt comfortabel

Een niet uitgelijnde auto stuurt vaak heel zwaar of juist erg licht. Ook kan het voorkomen dat het stuur niet terugdraait in een bocht. Uitlijnen verhelpt dit probleem.

Wanneer moet ik de autobanden uitlijnen?

Om je een indicatie te geven wanneer een auto uitgelijnd moet worden, hebben wij een korte checklist gemaakt.

 • checkbox Heb je een aanrijding gehad? Dit veroorzaakt niet alleen schade, maar vaak ook afwijkingen in de uitlijning.
 • checkbox Bij aankoop van nieuwe banden wordt aanbevolen om de auto opnieuw te laten uitlijnen.
 • checkbox Ben je door een harde kuil gereden of heb je een stoeprand geraakt? Laat de uitlijning controleren.
 • checkbox Is er een wiellager of dergelijke reparatie aan de auto gedaan? Ook dan raden wij aan om de auto opnieuw te laten uitlijnen.

Het verschil tussen uitlijnen en balanceren

Voor veel mensen is het verschil tussen uitlijnen en balanceren een groot vraagteken. Wij leggen het graag voor je uit. Bij het uitlijnen van de auto wordt de stand van de wielen bijgesteld tot de optimale positie, zodat de auto een goede wegligging heeft.

De banden worden vaak gebalanceerd wanneer het stuur of de stoel trilt tijdens het rijden. Er is dan sprake van een onbalans in de banden.

Kosten uitlijnen auto

Kosten uitlijnen auto

Voor het vierkant uitlijnen van een auto rekenen wij bij Auto Christiaan € 79,- incl. btw. Het uitlijnen duurt ongeveer 60 minuten. Een uitlijnafspraak kun je los plannen, maar ook combineren met bijvoorbeeld het plaatsen van nieuwe banden.

Auto uitlijnen in de regio Blokzijl

Door de auto uit te lijnen rijd je niet alleen veiliger, maar ook zuiniger. Kom je niet uit Blokzijl? Geen probleem. Wij beschikken over gratis leenauto’s, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om het vervoer. Ook bieden wij een haal- en brengservice voor onder andere klanten uit Steenwijk, Vollenhove, Marknesse en Sint Jansklooster. Onze klanten komen onder andere uit onderstaande dorpen en steden. Mogen we jou binnenkort ook verwelkomen bij Auto Christiaan?

Veelgestelde vragen

Waarom moeten de wielen uitgelijnd zijn?

Wanneer de wielen van de auto niet goed zijn uitgelijnd, neemt het brandstofverbruik toe. Ook slijten de banden sneller en neemt het rijcomfort af.

 

Wanneer moet ik mijn auto uitlijnen?

We raden aan om de auto uit te lijnen, wanneer hij bijvoorbeeld naar links of rechts trekt. Ook als het stuur niet recht staat of wanneer de banden aan één kant slijten, is het verstandig om een afspraak te maken om de auto uit te lijnen.

 

Wat kost het uitlijnen van mijn auto?

Auto Christiaan rekent voor het vierkant uitlijnen van de auto €79,- incl. btw.

 

Hoe lang duurt een auto uitlijnen?

Het uitlijnen van de auto duurt ongeveer 60 minuten.

 

Heeft Auto Christiaan vervangend vervoer?

Bij Auto Christiaan staat er gratis vervangend vervoer voor je klaar. Geef bij het maken van de afspraak aan dat je hier gebruik van wilt maken. Zo voorkomen we teleurstellingen. Ook hebben we voor klanten uit de regio (Vollenhove, Sint Jansklooster, Marknesse en Kraggenburg) een gratis haal- en brengservice.

s

Vragen over het uitlijnen van een auto?

Voor meer informatie over het uitlijnen van een auto zijn wij per mail bereikbaar op info@autochristiaan.nl en telefonisch op 0527 291 322. Wij streven ernaar om binnen 24 uur te reageren.

0527 29 13 22

Neem vrijblijvend contact op

Jan de Jonge Chef werkplaats

Je kunt o.a. bij ons terecht met jouw

 • purepng.com-volvo-logovolvovolvo-carsvolvo-automobilevolvo-stylish-carvolvo-logo-1701527683283iyzga
 • Automerk Opel
 • 6acfb65366aea4e21d0d961d02e6fecf
 • Automerk Peugeot
 • Automerk Fiat
 • mercedes
 • Automerk Citroen
 • Automerk Renault
 • Automerk Volkswagen
 • Automerk Skoda