Van airco tot accu: hierop wordt jouw auto gecontroleerd

Om de kans op pech onderweg te verkleinen, controleren onze vakkundige monteurs de auto op tien belangrijke punten. Worden er problemen ontdekt? De monteur communiceert dit altijd met jou, voordat er een reparatie wordt uitgevoerd.

Airconditioning

In een frisse koele auto kun je je beter concentreren. Daarnaast zorgt het voor een stukje comfort. Tijdens de zomercheck worden de koelende werking en filters gecheckt door middel van een aircocontrole.

Koelsysteem

Bij de hoge temperaturen in de zomer, is het belangrijk dat het koelsysteem van de auto goed werkt. De monteur controleert het koelsysteem op eventuele lekkage en peilt de vloeistof.

Schokdempers

De schokdempers van de auto worden op de proef gesteld, wanneer je veel over slechte wegen rijdt of als je regelmatig een zware aanhanger achter de auto hebt. Tijd voor een controle.

Accu

Tijdens de warme zomerdagen krijgt de accu het extra te verduren. De monteurs controleren of de auto accu vervangen moet worden of dat deze de hete zomerdagen nog aan kan.

Uitlaat

De uitlaat wordt gecheckt op onder andere roest, slijtage en eventueel lekken. Zo garanderen we een optimale prestatie. En een goed werkend uitlaatsysteem is beter voor het milieu.

Verlichting

Het blijft een belangrijk onderdeel: de verlichting. Niet alleen wanneer je ’s nachts naar je vakantiebestemming rijdt, maar ook wanneer er mistbanken zijn of bij flinke regen en hagelbuien.

Motorolie

Haal optimale rijprestaties uit je motor. Laat de olie regelmatig verversen. De olie wordt gepeild en indien nodig bijgevuld of ververst. Zo weet je zeker dat de auto geen extra brandstof verbruikt.

Ruitenwissers

In de zomer zijn er veel insecten en stof die het zicht belemmeren. Daarom checkt de monteur of er voldoende ruitensproeiervloeistof is en of de ruitenwissers goed werken.

Banden

Om slippartijen en een klapband te voorkomen, wordt de banden gecontroleerd op profieldikte, bandenspanning en eventuele slijtage. Zo bespaar je ook onnodig brandstofverbruik.

Remschijven

De remschijven en -blokken worden nagekeken op eventuele slijtage. Indien nodig adviseren we om de remmen te vervangen. Zo verkleinen we de kans op ongelukken.

Kosten zomercheck

De kosten van een zomercheck bij Auto Christiaan zijn € 19,95

Zomercheck in de regio Blokzijl

Iedereen kan bij Auto Christiaan terecht voor een zomercheck. Ongeacht het merk auto en het bouwjaar. We heten je van harte welkom als je bijvoorbeeld uit een van onderstaande dorpen of steden komt. Ook staat er een gratis leenauto of -fiets voor je klaar. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het aan te geven bij het maken van een afspraak.

s

Vragen over een zomercheck?

Heb je vragen over de zomercheck of wil je meer informatie? Wij staan voor je klaar! Bel gerust naar 0527 29 13 22 of stuur een e-mail naar info@autochristiaan.nl. Wij streven ernaar om binnen 24 uur te reageren.

0527 211 233

Neem vrijblijvend contact op!

Jan Chef werkplaats