Temperatuur boven 7 graden: tijd voor zomerbanden

Om te onthouden wanneer de bandenwissel van winter- naar zomerbanden plaats vindt, kun je de zomertijd aanhouden. Het weer wisselt alleen sterk in Nederland, waardoor we aanbevelen om altijd te wachten tot de temperatuur stabiel boven de 7 graden is. Om ervoor te zorgen dat je het juiste moment voor de bandenwissel niet vergeet, hebben wij een korte checklist voor je gemaakt:

Van winterbanden naar zomerbanden

  • Temperaturen boven de 7 graden
  • Aanbevolen bandenwissel: maart of april

Zomerbanden van maart tot oktober

Er wordt niet voor niets gezegd dat niets zo veranderlijk is als het weer. We raden daarom aan om zomerbanden onder je auto te zetten, wanneer het kwik stabiel boven de 7 graden uitkomt.

Sla je banden gratis op in ons bandenhotel

Meedenken met je klanten. Dat vinden we belangrijk bij Auto Christiaan. We kunnen ons dan ook voorstellen dat niet iedereen een schuur bij huis heeft of een grote zolder waar de winterbanden opgeslagen kunnen worden. Daarom bieden wij gratis bandenopslag aan bij een bandenwissel. De banden liggen in een donkere en koele ruimte: de perfecte omstandigheden voor autobanden.

Prijs zomerbanden: tweedehands of nieuw

Het is een van de belangrijkste onderdelen van je auto: de banden. We verkopen enkel nieuwe banden om een optimale kwaliteit te garanderen. Een tweedehands band kan er aan de buitenkant heel goed uit zien, maar kan vanwege uitdroging of beschadiging minder grip en een slechte wegligging hebben. Dit is helaas niet altijd goed te zien.

De zomerbandenspecialist in Steenwijkerland

We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen veilig de weg op gaan met een goed stel zomerbanden. Het maakt dan ook niet uit of je uit Vollenhove, Sint Jansklooster of Marknesse komt. We staan voor je klaar om razendsnel een set nieuwe banden onder de auto te monteren.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van zomerbanden?

De voordelen van zomerbanden zijn als volgt:

 

> Je bent verzekerd van een optimale grip

> Een kortere remweg bij temperaturen boven de 7 graden

> Minder slijtage en brandstofverbruik

> Meer controle over het stuur

 

Hoe lang duurt een bandenwissel?

Over het algemeen duurt en bandenwissel een uur. Dit is inclusief het balanceren van de banden.

 

Wat gebeurt er met mijn oude banden?

Wanneer de banden versleten zijn, worden ze door ons afgevoerd om gerecycled te worden. Indien je winterbanden nog goed zijn, kunnen wij ze indien gewenst gratis opslaan in ons bandenhotel.

s

Vragen over zomerbanden?

Voor meer informatie over een bandenwissel of een bepaald type zomerband kun je contact opnemen door te bellen naar 0527 29 13 22 of een e-mail te sturen naar info@autochristiaan.nl.

0527 211 233

Neem vrijblijvend contact op!

Jan Chef werkplaats